Oranje Fruit Champagne Recepten

02/23/2009

Laat een reactie achter

MamaBende v3.0 Melding

Dit artikel is nog niet aangepast aan de nieuwe standaard van MamaBende versie 3.0

Momenteel werken we er hard aan om alle artikelen op te waarderen,
maar dit gaat (zeker voor de oudere artikelen) nog wel een paar weken duren.

Kijk hier voor meer informatie over deze nieuwe versie.

Ingrediënten

  • 5 Perssinaasappelen
  • 1 Citroen
  • 4 el. Grenadinesiroop
  • 2 el. Suiker
  • 2 Rijpe kiwi’s
  • 2 el. Poedersuiker
  • Spuitwater (bijv Spa Rood)

Benodigdheden

  • 1 glazen karaf
  • Champagne glazen
  • Citruspers
  • Schilmesje
  • Snijplank
  • Bordje
  • Houten pollepel
  • Eetlepel

Voorbereiding

Snij de 5 sinaasappelen en de citroen doormidden.

Pers ze vervolgens met de citruspers goed uit.

Giet de sinaasappelsap en het citroensap in de karaf.

Maak de randen van de champagneglazen nat.

Strooi de poedersuiker op het bordje en druk de randen van de glazen hier even in.

Schil de kiwi’s en snijd ze in stevige schijfjes.

Maak in elk schijfje een smalle inkeping.

Bereiding

Voeg aan het citrussap in de karaf, de grenadinesiroop en de suiker toe.

Roer het geheel met de houten pollepel goed door, tot de suiker gesmolten is.

Vul elk champagneglas met een eetlepel uit de karaf.

Nu kun je de champagneglazen verder vullen met het spuitwater.

Schuif op elk champagneglas een schijfje kiwi.

Een heerlijk drankje om mee te toosten tijdens een Kinderfeestje of met Oud & Nieuw

Proost en een gelukkig nieuwjaar!

Vond je dit leuk? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!