Olympische Cupcake Traktatie (1/2)

02/22/2010

Laat een reactie achter

Olympische Cupcakes

Olympische Cupcakes

Een heerlijke traktatie tijdens de Olympische Spelen!

Ingrediënten

Cupcakes

  • 125 gr. boter
  • 125 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr. witte basterdsuiker
  • 2 Eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el. Melk

Vulling

  • Jam
  • Hazelnootpasta

Botercreme

  • 200 gr. Roomboter(ongezout en op kamertemperatuur)
  • 200 gr. Poedersuiker

Fondant

  • 225 gr Poedersuiker
  • 1 el. Water
  • 3/4 tl. Gelatinepoeder (afgestreken schepjes)
  • 1 tl. Glycerine
  • 3/4 el. Glucosestroop
  • Voedsel kleurstof (pasta of druppels)

Olympische Versiering

  • Karton
  • Potlood
  • Schaar
  • Schilmes

Benodigdheden

Cupcakes

  • Beslagkom
  • Handmixer
  • IJslepel
  • Kannetje voor de melk
  • Lepel
  • Papieren cupcake vormpjes
  • Muffinblik
  • Meloenlepel

Fondant

  • Steelpannetje
  • Eetlepel
  • Theelepel
  • Houten pollepel
  • Plastic wegwerphandschoentjes
  • Huishoudfolie
  • Deegroller

Cupcakes

Verwarm de oven voor tot 180*C

Meng de boter, het zelfrijzend bakmeel en de witte basterdsuiker in de beslagkom.

Voeg de eieren en vanillesuiker toe en mix dit alles door elkaar.

Voeg tijdens het mixen de melk lepel voor lepel toe.

Leg in de muffinblik de papieren vormpjes en verdeel het beslag met behulp van de ijslepel in gelijke porties.

Bak ze in ongeveer 18 minuten gaar.

Vond je dit leuk? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.