Glazuur Recept

maandag 5 oktober 2009

Laat een reactie achter

Glazuur

Glazuur

Zelf glazuur maken als versiering op vers gebakken koekjes of een cake.

Ingrediënten

  • 200 gr. Poedersuiker
  • Water

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • Kannetje (voor het water)
  • Eetlepel ( voor de kleur)
  • Garde

Gekleurd glazuur

  • Rood: 4 el. Bessensap
  • Roze: 4 el. Grenadine limonadesiroop
  • Geel: 3 el. Geconcentreerd sinaasappelsap
  • Groen: 4 el. Groene limonadesiroop
  • Blauw: 4 el. Blauwe sportdrank

Bereiding

Zeef de poedersuiker in de beslagkom, roer het water erbij (beetje bij beetje.) Tot er een mooi dik en glad papje ontstaat.

Wil je gekleurd glazuur, meng dan eerst beetje bij beetje de limonadesiroop door de gezeefde poedersuiker, daarna steeds een  beetje water toevoegen tot het een dik en glad papje wordt.

Tip

Zodra het glazuur klaar is, kunnen jullie de koekjes, cake, taart of muffins gaan versieren. Zorg er wel voor dat deze goed afgekoeld zijn voor jullie ze gaan versieren.

Het glazuur moet nu ongeveer anderhalf uur uitharden.

Eet smakelijk!

Vond je dit leuk?