Knoop Koek Traktatie

02/25/2010

Laat een reactie achter

Knoop Koek

Knoop Koek

Heerlijke pindakaas koekjes

Ingrediënten

  • 125 gr. pindakaas
  • 1 ei
  • 175 gr. bruine basterdsuiker
  • 125 gr. zachte boter
  • 175 gr. zelfrijzend bakmeel.
  • Bloem (om je werkblad te bestuiven)
  • Zakje rode snoepveters

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • Pollepel
  • Bakpapier
  • Satehprikker
  • Rooster
  • Koffiemok
  • Drinkglas (waarvan de opening kleiner is dan die van de koffiemok)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng alle ingrediënten in de beslagkom tot dat er een mooi glad mengsel ontstaat.

Bestuif je werkblad met wat bloem en kneed het deeg op het werkblad in grote bal

Rol de bal uit tot een dikte van ongeveer 1 centimeter en druk de koffiemok net zo vaak in het deeg als je koeken wilt hebben, trek het overgebleven deeg weg en druk het glas nu in de deegrondjes, op deze manier ontstaat er een rand in de deegrondjes.

Prik met de satehprikker vier gaatjes in het deeg, door de prikker iets rond te draaien worden de knoopsgaten gelijkmatig iets groter.

Haal de deegknopen met de spatel van je werkblad en leg deze op de beklede bakplaat.

Bak de koek-knopen in 20 tot 25 minuten goudbruin en knapperig.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de koken de eerste tien minuten afkoelen op de bakplaat, daarna kun je ze voorzichtig op het rooster verder laten afkoelen.

Bereiding

Zodra de koeken goed afgekoeld zijn kunnen jullie de koeken voorzien van een rode veter.

Waarschijnlijk zal de jarige job dit een erg leuk werkje vinden om zelf te doen!

Fijne Verjaardag!

Vond je dit leuk? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.