Borstplaat Recept

11/16/2009

Laat een reactie achter

Borstplaat

Borstplaat

Een Sinterklaasrecept uit Grootmoeders-tijd!

Ingrediënten

  • 250 gr. fijne kristalsuiker
  • 5 el. slagroom
  • 2 el. water
  • Boter voor het invetten

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • 6 metalen uitsteekvormpjes (hoogte 5 cm)
  • Invetkwastje

Bereiding

Vet de vormpjes in met de boter. Leg op het aanrecht een vel bakpapier en leg hierop de vormpjes klaar.

Verwarm in de pan met dikke bodem de suiker met slagroom en 2 eetlepels water op een laag vuur. Blijf dit continue roeren met een pollepel. De gesmolten suiker 3 tot 5 minuten al roerend zachtjes laten doorkoken.

Test met een pollepel of de massa goed is:

  • De laatste druppel suikerstroop die van pollepel loopt, trekt een dun draadje.
  • De druppel die in kopje koud water valt, vormt direct een hard balletje.

Neem dan de pan direct van het vuur en roer de suikerstroop continu stevig door tijdens het afkoelen, anders vormt de massa een te grove structuur.

Zodra de massa troebel en dikker begint te worden, verdeel je het tot een dikte van ongveer een halve centimer snel over de ingevette vormpjes.

Laat de borstplaat 10 tot 15 minuten afkoelen.

Leg de vormpjes voorzichtig op hun kant en laat ze verder afkoelen.

Leg de vormpjes weer vlak en laat ze nog eens 10 minuten afkoelen.

Trek voorzichtig het bakpapier eraf en verwijder de vormpjes.

Fijne Pakjesavond!

Vond je dit leuk?