Arretjescake Recept

05/23/2010

Laat een reactie achter

Arretjescake

Arretjescake

Een heerlijke cake uit Grootmoederstijd!

Ingrediënten

    Arretjescake Recept | Ingrediënten

  • 500gr. Bruine basterdsuiker
  • 2 Eieren
  • 9 el. Cacaopoeder
  • 500gr. margarine + beetje extra voor het invetten
  • 550 gr. Mariakaakjes

Benodigdheden

  • 2 Beslagkommen
  • Cakeblik
  • Staafmixer
  • Steelpannetje
  • Pollepel
  • Eetlepel
  • Pannenlikker

Bereiding

Meng in de beslagkom de basterdsuiker en de eieren. Meng lepel voor lepel de cacaopoeder erbij.

Arretjescake Koekjes BrekenVerkruimel in de andere beslagkom de mariakaakjes in kleine stukjes.

Smelt de margarine op een laag vuurtje in het pannetje.

Arretjescake BeslagVoeg nu om en om de margarine en de koekstukje toe aan het ei-suikermengsel.

Roer het geheel goed door met de pollepel.

Arretjescake in CakeblikVet het bakblik in en vul het bakblik met het mengsel.

Laat het geheel nu zeker twee uur opstijven in de vriezer, je kunt er ook voor kiezen om de Arretjescake te laten opstijven in de koelkast, maar laat het geheel dan de hele nacht in de koelkast staan.

Na het opstijven kun je de cake uit het blik halen en in mooie gelijke plakken snijden.

Eet smakelijk!

Vond je dit leuk? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.