Aardbeien Bitterkoekjes Cupcakes Traktatie

dinsdag 4 mei 2010

Laat een reactie achter

Aardbeien Bitterkoekjes Cupcakes

Aardbeien Bitterkoekjes Cupcakes

Verrukkelijke cupcakes bereidt met amandelen en verse aardbeien!

Ingredienten

  • 4 eiwitten
  • 150 gr. superfijne suiker, verdeeld
  • 100 gr. gemalen amandelen of 0,5 tl. amandel extract
  • 2 el. meel
  • 1 tl. geraspte citroenschil
  • Snufje zout
  • Aardbeienjam
  • Verse aardbeien
  • Slagroom

Benodigdheden

  • 2 Beslagkommen
  • Garde
  • Eetlepel
  • Muffinbakblik
  • Rode papieren cupcake vormpjes
  • Meloenlepel
  • Rooster

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180*C

Spoel de beslagkom onder de kraan om met heel heet water. Klop de eiwitten en het snufje zout in de kom totdat er, als je de garde omhoog haalt er lange zachte kegels ontstaan. Voeg nu al roerend 100 gr. suiker toe.

Meng in de andere kom de rest van de suiker, het meel, de amandelen en de geraspte citroenschil. Schep dit mengsel door het eiwit mengsel heen en roer het geheel door tot er een stijve massa ontstaat.

Zet de papieren vormpjes in het muffingblik en vul elk vormpje tot de helft met het beslag.

Bak de cupcakes in ongveer 25 minuten gaar en goedbruin.

Tip

Steek de satéhprikker in een van de cupcakes, als de prikker er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar., zit er nog nat beslag aan de prikker kun je de baktijd nog met een paar minuten verlengen.

Laat de cupcakes de eerste 10 minuten buiten de oven afkoelen in het muffinblik, daarna kun je ze verder laten afkoelen op een rooster.

Mochten de cupcakes boven de vormpjes uit zijn gerezen, leg er dan zodra je ze buiten de oven in het muffinblik laat afkoelen, een houten snijplank op.

Bereiding

Zodra de cupcakes afgekoeld zijn kun je in het midden van elke cupcake een klein stukje er uit lepeln met de meloenlepel en de cupcake vullen met een klein beetje aardbeienjam, denk het gevulde gaatje weer af met het stukje cupcake.

Was en snij de aardbeien in kleine stukjes en spuit vlak voor je de cupcakes serveert de cupcakes in met slagroom en leg een plakje aardbei bovenop de slagroom.

Smul ze!

Vond je dit leuk? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.