Croissantjes Recept

Croissantjes

Voor de lekkerste croissantjes hebben jullie wel wat geduld nodig!

Je hebt voor dit recept wel wat geduld nodig, maar dan mag het eindresultaat er ook echt zijn.

Ingrediënten

  • 375 gr. Bloem
  • 15 gr. Gist
  • 1/2 tl. zout
  • 75 ml. melk
  • 75 ml. warm kraanwater
  • 185 gr. plantaardige margarine
  • 1 -2 losgeklopte eieren

Benodigdheden

  • 2 Beslagkommen
  • Magnetron bestendige mok
  • Zeef
  • Pan
  • Afwasmiddel + borstel
  • Bord
  • Mes
  • Garde
  • Invetkwastje

Voorbereiding

Zeef de bloem.

Verwarm de melk in de magnetron voor ongeveer 30 sec. en meng dit met het warme kraanwater

Zet de pan klaar en voorzie deze van warm kraanwater

Doe 1/4 deel van de bloem in een aparte kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de gist in het kuiltje en meng het met 2 à 3 eetlepels van het melk-watermengels, zodat de gist oplost. Vervolgens kneed je het geheel tot een zacht deeg. en vorm er een bal van.

Leg de gistbal nu in de pan met warm water.

Was de beslagkom even af.

Strooi een klein beetje van de bloem op je aanrechtblad. En een klein beetje in de andere beslagkom.

De rest van het bloem kun je nu in de schone beslagkom doen en hier voeg je nu het zout aan toe, maak een kuiltje in de bloem en leg in het midden van het kuiltjede helft van de margarine. Kneed hier met voldoende van het melk-watermengels een stevig deeg van.

Kneed het deeg zeker 5 minuten zeer stevig, op je met bloem bestrooide aanrechtblad tot het luchtig wordt.

Nu kun je het gistdeeg uit de pan halen, het moet nu sponsachtig aanvoelen en ook gerezen zijn. meng het gistdeeg met het andere deeg.

Leg het deeg in de met bloem bestrooide beslagkom en plaats het bord als deksel op de kom.

Nu kan de kom in de koelkast gezet worden, waar het zeker 12 uur moet staan.

Bereiding

Als de 12 uur voorbij zijn, kunnen jullie weer aan de slag met het bereiden van de croissantjes.

Rol het deeg nu uit tot een vierkante lap. bestrijk het deeg met het overgebleven deel van de margarine. En vouw het tot een klein pakketje.

Kneed het deeg nog 3 à 4 keer tot de margarine volledig is opgenomen door het deeg.

Laat het deeg steeds 10 minuten rusten tussen 2 kneed-beurten door.

En zet het nog even weer in de koelkast (nu niet zolang als de eerste keer, een klein half uurtje moet echt genoeg zijn) voor je het uit gaat rollen.

Als het half uurtje voorbij is, kunnen jullie weer verder met de croissantjes.

Klop in een beslagkom de eieren los met een garde

Nu kunnen jullie het deeg uitrollen tot een langwerpige, dunne lap. snijd de lap in de lengte doormidden en snijd uit elke helft van het deeg 2 driehoeken.

Rol de driehoeken op, daarbij beginnen jullie bij het lange gedeelte, zodat het puntige gedeelte aan de buiten kant zit.

Dit puntje kunnen jullie nu dichtplakken door deze met behulp van het invetkwastje in te smeren met de losgeklopte eieren.

Draai de croissantjes voorzichtig in een maanvorm.

Maak de bakplaat iets vochtig en plaats daar de maanvormige deegcroissantjesop en laat ze nu nog eens 10 minuten staan.

Verwarm de oven voor op 200°C

Nu de 10 minuten om zijn kunnen jullie de rest van de croissantjes bestrijken met de losgeklopte eieren.

Bak de croissantjes in 25 minuten gaar en goudbruin.

Eet smakelijk!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS